Advies? 0548 - 544 333
Achter de schermen

Vroeger was Rijssen bekend om ’n Stoom. De welbekende jutefabriek, waar de meeste van onze Rijssense voorouders wel werkzaam zijn geweest. Zo ook die van mij. Ik ken dus van kleins af aan het verhaal over het fabriceren van jute en dat daarbij onder andere de spoel een belangrijk attribuut is. Als de spoelen niet goed zijn aangeknoopt, dan staat het productieproces stil.  De ‘input’ in de spoel moet weer zonder obstakels verlopen en dan kan het proces weer draaien en lopen de meters textiel weer op de rol.

Iedereen in Rijssen-Holten en omgeving kent ons bedrijf Otten & Flim inmiddels wel. Is het niet van het kopen of verkopen van je huis, dan wel van je hypotheek of je schadeverzekeringen of je pensioen.  En niet te vergeten onze vertrouwde RegioBank, die gewoon dicht bij de mensen wil (blijven) staan.

Mijn bescheiden rol in dat prachtige bedrijf speelt zich af achter de schermen. Al 19 jaar lang. In het bijzonder op het gebied van hypotheken en alles wat daarmee samenhangt. Je kunt dan denken aan het vastzetten van de hypotheekrente en het wijzigen of afkopen van een beleggingspolis. Of het traject van een nieuwe hypotheek: vanaf de aanvraag bij de geldverstrekker totdat de aktestukken bij de notaris op het bureau liggen. Een traject dat soms behalve intensief, ook verrassend kort is. Want we doen er alles aan om méér dan de verwachting waar te maken. De administratieve zaken moeten met zorg verwerkt worden. Vakkennis speelt een belangrijke rol. Daarvoor heeft de overheid ons scherp in beeld. Zij ziet er op toe dat we jaarlijks onze kennis op peil houden. Dat is alleen maar goed, want zo weten onze relaties dat hun financiële zaken in bekwame handen zijn.

Op die manier voel ik mij als een vis in het water, of zo u wilt: As ne spoole oet ’n Stoom. De input komt van onze vakkundige adviseurs. Fijne collega’s waarmee het aangenaam werken is. In wevers-taal gezegd: de boven-draden.  En op de achtergrond draaien de spoelen. Onderdeeltjes die mogen meewerken aan het tot stand komen van een mooi product!

Joke Seppenwoolde