Advies? 0548 - 544 333
De ING Hypotheek

Een hypotheek via Otten & Flim is een verstandige keuze. Otten & Flim heeft namelijk aanstellingen bij heel veel geldverstrekkers. Advies van onze adviseurs is daarom echt onafhankelijk advies. We zoeken altijd een bank die perfect bij u past. Otten & Flim begeleidt u vervolgens bij de aanvraag en complete afwikkeling. En dat werkt. Al jarenlang.

In deze blog wil ik graag één van de geldverstrekkers uitlichten. Ik vertel graag iets over de voordelen van een hypotheek bij ING. Dat doe ik aan de hand van 10 punten. De kans is aanwezig dat u vragen heeft nadat u deze blog heeft gelezen. Dat is heel normaal. U houdt zich waarschijnlijk niet dagelijks bezig met productvoorwaarden. Voor ons is het dagelijkse kost. En daar plukt u de vruchten van!

Onderscheidend

ING kent een uniek acceptatiebeleid. Ook de geldigheidsduur van offertes en de verwerkingssnelheid van aanvragen zijn onderscheidend. Uit de lijst bijzondere voordelen die ING biedt, wil ik er graag 10 voor u op een rij zetten:

 1. Geen leeftijdsgrens:
  ING hanteert geen leeftijdsgrens voor het afsluiten van een hypotheek.
 2. Overbruggingsfinanciering mogelijk terwijl uw huidige woning nog niet is verkocht:
  Overbrugging van 90% van de marktwaarde minus het resterende hypotheekbedrag. Bij een verkochte woning waarvan de ontbindende voorwaarden nog niet zijn verlopen, wordt zelfs 100% van de verkoopprijs meegenomen!
 3. Bindend aanbod binnen 5 dagen:
  Als u uw documenten bij aanvraag meteen correct aanlevert, kan ING een bindend aanbod uitbrengen binnen 5 dagen na de rentereservering.
 4. Maar liefst 12,5 maanden offertegeldigheid:
  Eerst 6,5 maanden gratis geldigheid, te verlengen met maximaal 6 maanden tegen een vergoeding van 0,2% per maand, berekend op dagbasis.
 5. Toetsing op basis van de werkelijke lasten:
  Indien het volledige toetsingsinkomen bestaat uit pensioeninkomen, is toetsing (onder voorwaarden) op basis van werkelijke lasten toegestaan (de zogeheten “Niet-Annuïtaire-Toets).
 6. Overlijdensrisicoverzekering (ORV) niet verplicht:
  Bij ING geldt geen verplichting tot het sluiten van een ORV, ook niet bij Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In veel gevallen zal een ORV overigens wel worden geadviseerd.
 7. Verbouwen zonder bouwdepot:
  Bij hypotheekaanvragen met een verbouwing tot € 15.000,- hanteert ING (zonder NHG) geen bouwdepot.
 8. Box-3 financiering mogelijk:
  Een zogeheten box-3 financiering is bij ING mogelijk zonder beperkende voorwaarden.
 9. Financieringsaanbod zonder omgevingsvergunning:
  Bij individuele nieuwbouw hoeft er nog geen definitieve omgevingsvergunning te zijn afgegeven (wel aangevraagd).
 10. Financieringsaanbod op basis van bijzondere inkomens:
  ING accepteert inkomen uit lopende of toekomstige lijfrentes, IVA, WAO en WAZ uitkering.

Stel gerust uw vragen!

Meer weten?

Het is heel goed mogelijk dat u bij het lezen van het bovenstaande kansen ziet voor uzelf. Aarzel vooral niet om contact met ons te zoeken, zodat de financieel adviseurs van Otten & Flim u meer kunnen vertellen. Vragen stellen kost u niets. En de kosten van een kennismakingsafspraak zijn voor onze rekening.