Advies? 0548 - 544 333
Meelopen met...

Mijn naam is Maarten Otten. Graag geef ik je een kijkje achter de schermen bij mijn werk als Financieel Adviseur bij Otten & Flim en Credion. Deze Blog zou veel te lang worden als ik alles zou opschrijven. Ik beperk het daarom tot de afspraken die op deze ‘meeloopdinsdag’ in mijn agenda staan en laat het dagelijkse kantoorwerk maar even buiten beschouwing.

Het belooft een mooie dag te worden. Een volle agenda, daar houd ik van. Na een goeie kop koffie met een krant begeef ik me richting kantoor. Mijn werkdag start vaak met een praatje bij mijn collega’s. Bij Otten & Flim delen we veel met elkaar. Uitdagingen in ons adviesvak, bijvoorbeeld. Nieuwe producten van geldverstrekkers. Of het laatste, financiële nieuws. Belangrijk om elkaar in de wandelgangen te spreken. Na een rondje gemaakt te hebben en na wat administratief werk begint mijn eerste afspraak.

 

9.00 uur – Overleg met collega Bennie Morsinkhof

Deze morgen eerst overleg met collega Bennie Morsinkhof over de lopende zaken. Bennie is adviseur Zakelijke Financieringen bij Otten & Flim en Credion. We kunnen uiteraard gezien de vertrouwelijkheid geen namen van relaties noemen, maar kunnen wel zeggen waar we zoal mee bezig zijn.

Ik spreek met Bennie over het advies en de aanvraag voor een marktkoopvrouw. Mevrouw wil een nieuwe verkoopwagen financieren. Adviseren we een lease-oplossing? En in welke vorm? Of kan het ook anders? De verschillende mogelijkheden worden naast elkaar gezet. We besluiten om een alternatieve methode verder uit te werken.

Vervolgens praat ik Bennie bij over de financieringsaanvraag van een woning. Gezien de bestemming van de omliggende terreinen zeker geen 'appeltje eitje'. Het betreft een combinatie van financiering via een reguliere geldverstrekker (Otten & Flim heeft als onafhankelijk adviseur een aanstelling bij veel instanties) en een zakelijke financiering binnen de bestaande kredietfaciliteit. Eerst maar eens voorleggen aan betrokken partijen.

 

10.30 uur – Gesprek over pensioen

Leuk! Een gesprek met een zelfstandig ondernemer binnen een maatschap. Mevrouw wil graag wat regelen voor haar pensioen. Is er in het verleden nagedacht over de financiële situatie van de partner in geval van overlijden? En hoe zit het met de betaalbaarheid in geval van langdurige arbeidsongeschikt? “Geen idee”, antwoordt mevrouw. We besluiten om eerst in kaart te brengen wat de risico's zijn rondom overlijden en arbeidsongeschiktheid. Een leuke opdracht om de komende dagen verder uit te werken.

 

13.30 uur – Vervolggesprek ondernemers met familiebedrijf

Twee ondernemers (vader en zoon) willen een fikse investering doen: aankoop van een bedrijfspand! Een belangrijke stap om het familiebedrijf klaar te maken voor de toekomst. Wij mogen de advisering en bemiddeling bij de financieringsaanvraag voor onze rekening nemen. Fijn, heren: bedankt!

 

16.30 uur – Advies over AOV van bestaande relatie (ZZP’er)

Ik ga in gesprek met een bestaande relatie van Otten & Flim MKB. Meneer heeft een zwaar beroep, maar nog steeds een reguliere AOV. Vanuit kostenoverweging is er bewust sprake van een laag verzekerd bedrag. Begrijpelijk, maar niet altijd verstandig. Goed om te kijken naar alternatieven. En die zijn er! We spreken de mogelijkheden met elkaar door. Er is een speciaal product, geschikt voor ondernemers met een lichamelijk zwaar beroep. De aanvraag wordt samengesteld. Hij blij, wij blij.

 

Met deze Blog hoop ik een idee te hebben gegeven van onze dienstverlening. Benieuwd wat Otten & Flim en Credion voor u kunnen betekenen? Neem dan vooral contact op. We heten u graag welkom in ons kantoor aan Stationsdwarsweg 9 in Rijssen.