Advies? 0548 - 544 333

Verkooppakket Prospect

verkoop aan uw Eigen kandidaat
  • Bedoeld voor verkoop aan een eigen kandidaat
  • De zekerheid van de juiste juridische afwikkeling
  • Wel de volledige begeleiding rondom die ene kandidaat en niet de kosten van een uitgebreide verkoop

Het prospect pakket is het ideale pakket voor verkoop aan een eigen kandidaat; bijvoorbeeld iemand uit uw eigen kennissen- of familiekring, waarvan u haast zeker weet dat dat de koper wordt. De kans is groot dat u twijfelt over de afwikkeling. Wat komt er allemaal kijken bij de verkoop van een huis? U bent wellicht bang om iets over het hoofd te zien. En onderhandelen met uw kennis, of familielid voelt ook niet prettig. Het prospectpakket biedt uitkomst: u krijgt van ons alle begeleiding rondom de eventuele verkoop aan deze kandidaat en u betaalt niet de kosten van een uitgebreid verkooppakket.

Wat kunt u verwachten

Otten & Flim ontzorgt u volledig op het gebied van de verkoop aan de kandidaat die u aandraagt. U maakt uw huis verkoopklaar (tip: lees onze verkooptips) en Otten & Flim regelt de rest. Dat betekent dat er een officele bezichtiging plaatsvindt met een makelaar, indien uw kandidaat uw huis nog niet exact kent. Uiteraard brengt de makelaar achteraf verslag bij u uit. De kans is groot dat er vervolgens een prijsonderhandeling ontstaat. De makelaar behartigt daarbij uw belangen. Na het akkoord is uw huis mondeling verkocht. De makelaar zal alles in het werk stellen om de juridische afwikkeling vlot te laten verlopen:

Stap 1 is de opmaak van de koopovereenkomst. U ontvangt als verkoper eerst een concept ter goedkeuring; voor u geen dagelijkse kost, maar voor de makelaar is het gesneden koek. Daarom wordt er een afspraak met u ingepland, waarbij de koopovereenkomst wordt uitgelegd. Vaak zijn de kopers daar ook bij aanwezig.

Nadat de koopovereenkomst is opgesteld, zal de makelaar u in contract brengen met de notaris. Veelal wordt de notaris uitgekozen door de verkoper. Van het notariskantoor ontvangt u een concept Akte van Levering. Dat is de notariele leveringsakte van uw woning. De makelaar zal deze voor u nazien. Heeft u vragen over de Nota van Afrekening, dan kunt u bij het notariskantoor en Otten & Flim terecht.

Op de dag van de eigendomsoverdracht vindt er een opleveringsinspectie plaats. Opnieuw neemt de makelaar het voortouw. De meterstanden worden gecontroleerd en voor u vastgelegd. Ook ziet de makelaar toe op een goede afwikkeling rondom de roerende zaken die al; dan niet bij de koop zijn inbegrepen. Aansluitend vindt de eigendomsoverdracht (ook wel genoemd: het passeren) bij de notaris plaats. Ook daar is uw makelaar bij aanwezig. Met de eigendomsoverdracht is de verkoop van uw huis afgerond.