Advies? 0548 - 544 333

Juridisch

Otten & Flim verzekeringen

Juridische hulp: weinig kans dat u het ooit nodig zult hebben, denkt u wellicht. Toch kan het van vandaag op morgen anders zijn. Soms kan iets als onrechtvaardig voelen, maar wat is onrecht? In het dagelijkse leven kan er ineens een moment zijn waarop u hulp nodig heeft van mensen die de wet kennen. Die u juridisch bijstaan, op het moment dat u in uw recht staat. Wanneer u recht heeft op een vergoeding? Juridische hulp is erg prijzig. Hulp (bijstand) gaat namelijk verder dan gratis advies inwinnen. Een rechtsbijstandsverzekering biedt dan gelukkig uitkomst.

Als u onrecht wordt aangedaan en u met de handen in het haar zit.

Een rechtsbijstandverzekering sluit u bij een verzekeraar. Vaak als aanvulling op uw woonverzekeringen, vanwege een aantrekkelijke pakketkorting. De verzekeraar brengt u in contact met een adviseur die u begeleidt; of een advocaat, als dat nodig is. Een paar voorbeelden die u vast zult herkennen:

  • Bij een kettingbotsing is de middelste auto van u. Op wie verhaalt u uw schade?
  • De energieleverancier weigert de eindafrekening te corrigeren.
  • De gekochte auto heeft verborgen gebreken. De verkoper beweert anders.  
  • Uw arts maakt een grote fout. Menselijk, zult u zeggen. Maar wie betaalt het smartengeld?
  • Uw werkgever beëindigt zonder aanleiding uw contract. U staat op straat!

Niet teveel betalen
Zo zijn er tal van voorbeelden waarbij u zich gelukkig zult prijzen met uw rechtsbijstandverzekering. Van sommige zaken zult u wellicht zeggen: ‘dat overkomt mij nooit!’ Een rechtsbijstandverzekering kent daarom rubrieken. Zodat u niet teveel betaalt. Waarom premie betalen voor hulp in geval van een conflict over een gedeeld oprit, als u geen eigen woning heeft? Of waarom de risico’s rondom vermogen en beleggingen afdekken, als u weinig vermogen heeft?

We adviseren u graag. En bij een overstap? Ook dan ontzorgen wij u compleet! Kom binnenkort eens langs met uw polis, of maak een afspraak.

Contact